Overstappen naar de Cloud

U overweegt om gaan overstappen naar de Cloud?

 

U overweegt om als bedrijf over te stappen naar de Cloud? Het is dan belangrijk om te bepalen wat u in de Cloud gaat doen.
Wilt u uw werkplekken met applicaties in de Cloud? Of alleen uw bestanden?

 

Dit zijn belangrijke overwegingen ook bij het kiezen van de juiste leverancier.

Beide opties hebben voor een nadelen;

 

Indien u met uw werkplek volledig in de Cloud gaat bent u (vaak) beperkt met uw applicaties. Belangrijk is om vooraf in overleg met uw leverancier te bepalen of alle applicaties die u gebruikt ook in de Cloud gebruikt kunnen worden. Het is namelijk niet altijd zo dat applicaties zondermeer in de Cloud gebruikt kunnen worden.

Ook bent u vaak beperkt in het zelf installeren van applicaties en uitbreidingen / aanpassingen dienen vaak via uw leverancier gedaan te worden. Maak duidelijke afspraken over de kosten en doorlooptijd van wijzigingen anders kan dit soms behoorlijk frustrerend zijn!

Belangrijkste voordeel is dat uw gehele ICT zo ongeveer uit handen is genomen. U heeft zelf niets meer te maken met versie updates, hardware (servers), geïnstalleerde operating systems etc! Backups ed zijn allemaal (als het goed is!) geregeld. Zorg wel dat u een duidelijke overeenkomst heeft met uw Cloud leverancier waarin duidelijk is vast gelegd wat uw leverancier allemaal voor u regelt, zeker op het gebied van de veiligheid en beschikbaarheid van uw data!

Zorg dat u vooraf een volledige inventarisatie maakt van ;

-Aantal gebruikers
-Benodigde hoeveelheid opslag
-Applicaties per gebruiker
-Wie toegang moet hebben tot welke applicaties etc

Dan komt u goed beslagen ten ijs bij uw leverancier

Een andere optie is om voor de Cloud Harddrive te gaan;

In dat geval blijft u lokaal op uw eigen PC’s uw applicaties draaien maar staat alle data op een centrale harddisk die in de Cloud staat.

Voordeel hier van is dat het vrij eenvoudig is op te zetten en weinig impact in uw huidige omgeving heeft maar u wel een groot aantal zaken uit handen haalt!

Denk hierbij aan;

Uw data is altijd veilig opgeslagen en beschikbaar
U hoeft zelf niets te regelen voor backups
U kunt altijd overal bij uw bestanden en vanaf elk device (uw PC thuis, uw iPad etc)
U heeft altijd voldoende opslag en hoeft nooit bang te zijn dat uw (lokale) disk vol loopt
In geval van diefstal van uw apparaat (PC, iPad) kunt u eenvoudig de data op dat device verwijderen
Bij diefstal van uw device bent u niet uw data kwijt!

Ook werkt dit met al uw bestaande applicaties en is er geen inventarisatie nodig van applicaties wat eventueel wel of niet zou werken en de implementatie is ook vrij eenvoudig en snel in te voeren

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een Cloud Harddisk ? Meld u gratis aan via Rushfiles van A1 Internet of neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

 

Heeft u hulp nodig bij het overstappen? Neem contact met ons op en wij kunnen ook het hele traject voor U begeleiden!