8 Tips om geld te besparen

Hieronder 8 tips om jou te helpen meer geld te besparen.

 

1. Verander van bank

Dit is natuurlijk niet voor iedereen van toepassing, maar soms kan het veranderen van bank veel voordelen met zich meebrengen, zoals meer rente op spaargeld.

 

2. Zet de tv uit

Er zijn meerdere voordelen bij het minder televisie kijken. Je ziet zo minder reclames die je psychologisch stimuleren om geld uit te geven, je hebt meer tijd om op belangrijke dingen te focussen en je verbruikt natuurlijk stroom.

 

3. De 30-dagen regel

Denk de volgende keer dat je een dure aankoop wilt doen eerst 30 dagen na. Vaak na het wachten van een maand ben je de verleiding om iets te kopen voorbij en heb je jezelf op deze manier geld bespaard. 

 

4. Drink meer water

Niet alleen is water drinken een stuk gezonder. Het brengt ook financiële voordelen met zich mee. Drink bijvoorbeeld voor elke grote maaltijd een groot glas water zodat je minder honger hebt. Op deze manier bespaar je kosten op eten en drinken.

 

5. Stop met roken

Dit is natuurlijk een win-win situatie, op deze manier bespaar je niet alleen geld op sigaretten maar je voegt ook potentieel meer jaren aan je leven toe.

 

6. Doe het licht uit

Het uitzetten van de lichten bespaart op het lange tijd veel geld. De regel hier is: als je de lichten niet gebruikt, zet ze dan uit.

 

7. Zeg ongewenste abonnementen op

Betaal je abonnementskosten voor abonnementen waar je eigenlijk geen gebruik meer van maakt? Zeg deze abonnementen dan op.

 

8. Bespaar op je verzekeringen

Over het algemeen zijn verzekeringen geen investeringen. Denk bijvoorbeeld aan een dure zorgverzekering. Het kan veel slimmer zijn om een goedkopere zorgverzekering te nemen en het bespaarde geld te besteden aan het afbetalen van leningen. Dit zorgt tegelijkertijd voor minder stress en is dus een betere zorg dan een zorgverzekering. Over het algemeen is een goedkope verzekering met extra geld over voordeliger dan een dure verzekering.