Bloggen over reizen

senioren reizen

Je hoort steeds vaker dat mensen in je omgeving gaan bloggen over reizen of talloze andere onderwerpen. Reizen is echter een van de populairste thema’s. Geen wonder, want over dit onderwerp raak je niet snel uitgepraat. Je kunt het weer onderverdelen in talloze thema’s, en het bijvoorbeeld over een bepaald land hebben of juist over jouw manier van reizen. Via een blog kun je mensen continu op de hoogte houden van jouw reisavonturen. 

Een reisblog beginnen, waarom? 

Wat zijn de redenen zoal om een reisblog te beginnen? Vaak draait het vooral om enthousiasme. Mensen willen anderen laten zien wat zij ervaren hebben. Er worden zelfgemaakte foto’s bij geplaatst en tips gegeven, zodat anderen daar weer profijt van hebben wanneer ze zelf naar deze locatie gaan. Maar ook geld kan een rol spelen bij je keuze om een blog over reizen te beginnen. Is een blog beginnen dan zo winstgevend? Daar mag je zeker geen verkeerd beeld bij hebben. Het maken van een blog kost tijd. Het is dan ook niet zo dat er een groot schip met geld in het verschiet ligt. De andere kant is wel dat er daadwerkelijk geld mee verdiend wordt. Daarvoor investeer je echter ook heel veel in je blog.

Hoe kan ik een eigen blog beginnen? 

Een eigen blog beginnen kan eigenlijk iedereen. Het is belangrijk om een beetje kennis te hebben van weblog-software. Op die manier kun je namelijk heel veel van het werk zelf doen. Stel je maar eens voor dat je geen enkele kennis hebt van bijvoorbeeld WordPress en dus steeds je websiteontwikkelaar moet benaderen voor het plaatsen van de teksten met foto’s en dergelijke. Vervolgens is het belangrijk dat je een leuk leesbaar stuk kunt schrijven. Alleen dan blijven mensen immers hangen om jouw blog te lezen. Wil je een professionele blog opzetten, dan zal je hier ook geld in moeten investeren. Ga je gratis bloggen, dan kan dat bijvoorbeeld ook via WordPress. De naam WordPress zal dan echter wel in je domeinnaam blijven staan.

Een professionele reisblog vormgeven

Wanneer je voor een professionele blog kiest, dan kun je de vormgeving helemaal zelf bepalen. Bij WordPress zijn er bijvoorbeeld standaard thema’s die al voor de opzet van je website zorgen. Kies een thema dat bij jouw onderwerp past en werk dit verder uit met je eigen pagina’s en berichten.

Een voorbeeld van een professionele reisblog is Reizen door Europa: https://www.reizeneuropa.com/. Hier kun je inspiratie opdoen voor je eigen blog over reizen.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de opzet voor je WordPress-website door een professional te laten maken.

De belangrijkste tip

De belangrijkste tip heeft eigenlijk niets te maken met schrijven, het maken van goede foto’s of iets anders technisch. Die is eigenlijk alleen maar praktisch: begin! Wanneer je er al een tijdje over denkt om te gaan bloggen over reizen, maar door bepaalde dingen tegengehouden wordt, dan is het nu tijd om je daar overheen te zetten. Begin met je reisblog en geniet van alles wat dat met zich mee zal brengen!