Buitentegels Leggen

Artikel website en linkbuilding

Je wilt in je tuin tegels leggen, maar hoe pak je dit het beste aan? De volgende tips kunnen je zeker van pas komen.

Keramische tegels zijn de perfecte keuze voor buitenprojecten, zoals patio’s, het gebied rond zwembaden, paden of buitenkeuken. De basistechnieken voor het leggen van tegel buiten lijken in principe het zelfde als binnen, echter zijn er een paar verschillen die je zeker eerst moet bestuderen. De keuze van uw buitentegel moet bijvoorbeeld zijn afgestemd op het klimaat waar je leeft. Ook zijn de ondergronden buiten in het algemeen anders dan ondergronden binnenshuis.

Het klimaat en tegel keuze

Uw tegel keuzes zullen worden beïnvloed door de regio waar u woont. Saltillo en andere zachte tegels zijn prima voor warme klimaten. Wanneer echter in een koud klimaat leeft, waar het regelmatig kan vriezen dan dien je te kiezen voor harde tegels, zoals porselein. De zware dichtheid van de tegels zorgt ervoor dat er geen vocht in de tegel komt en niet zal barsten wanneer de temperatuur zich onder nul begeeft. Ook al woon je in een koud of warm klimaat de tegels die je gaat kiezen moeten in ieder geval een antislip oppervlakte hebben. Vraag daarom aan uw dealer voor tegels die uitdrukkelijk gemaakt zijn om tegenbestendig te zijn.

Hou rekening met de ondergrond

Buitenhuis leggen van tegels vereisen een goede solide basis en niet minder dan een goede 8 a 10 cm dikke betonplaat is hier voor nodig. Zorg ervoor dat je contact opneemt met een bouwbureau en laat je informeren over de goede dikte die u nodig heeft in uw tuin. Verder moet je ook informeren over andere aspecten zoals de controle en vergunningen.

Grootschalig of kleiner?

De typische grootte van een buitenproject betekent dat je vaak tegels van rond de 22cm of rond de 30cm gebruikt.  Grote tegels zullen sneller meer oppervlakte bestrijken dan kleinere, maar qua design ziet het er meestal minder uit. Vaak moeten deze tegels extra gesneden worden en door het gewicht zijn ze lastig om te leggen.

Als u op zoek bent naar tegels kunt u een kijkje nemen op de website van Max4home hier. Je kunt bij max4home online tegels kopen voor scherpe prijzen.