De hotspots om uit te gaan in Enschede

Daar ben je dan, nieuw in Enschede, als student en je hebt zin om eens s ’avonds uit te gaan. Waar ga je dan heen? Die vraag ga ik zo goed mogelijk proberen te beantwoorden door het te geven van 4 opties. Bij deze clubs kan je heerlijk dansen en goed drinken en heb je gegarandeerd een leuke avond. In Enschede zijn de echte uitgaansavonden op donderdag, vrijdag en zaterdag. Met de laatste 2 als drukste dagen. Veel eerder als 12 uur moet je niet komen, want het start altijd langzaam op.

Hierbij de 4 beste plekken om op een uitgaansavond te vinden zijn:

  1. Fellini:
  2. Paddy’s:
  3. Aspen Valley:
  4. Rico latino

Fellini, in Enschede, tovert op de uitgaansavonden haar heerlijke Italiaans café restaurant om in een nachtclub. Van alle nachtclubs in Enschede is dit een van de mooiste. Goeie ruime dansvloer met leuke lichtshow en goeie muziek. Er wordt voornamelijk urban, hiphop muziek wordt hier afgespeeld. Op vrijdag zijn vaak evenementen georganiseerd door externe partijen. Ook vaak de moeite waard om een keer heen te gaan als het thema je aanstaat.

 

Paddy’s is ook een café restaurant die s’avonds wordt omgetoverd tot een nachtclub. Een verschil met Fellini’s is dat bij Paddy’s de leeftijd grens bij 21 licht in plaats van 18. Wat er voor zorgt dat het publiek automatisch wat ouder is. Je kan dat ook horen aan de muziek. Je hoort zowel de top 50 als wat oudere hits. Heel gezellig dus om met een groep vrienden naartoe te gaan of andere mensen te leren kenne.

Aspen Valley is een van de bekendste clubs in Enschede. Aspen is op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Het is vooral intrek bij de jongere studenten rond de 18 en 19 jaar. Aspen Valley is een vrij kleine club met draaiende bar en veel hiphop en pop muziek. Bij Aspen Valley zul je ok veel mensen tegen kopen die uit de omliggende dorpen en steden van Enschede komen.

Als laatste heb je nog Rico Latino, mijn persoonlijke favoriet. Ook bij Rico Latino ben je verzekerd van een heerlijke dansavond alleen dan net even anders. Hier dans je de hele avond salsa. Je kan voorafgaand op de dansavond een les volgen en later de avond de hele avond in rotatie met onervaren en ervaren dansers dansen met een lekker drankje en heerlijk Spaanse muziek.

Weet je nu al een beetje beter waar je moet zijn op een goeie stapavond in Enschede? Dit zijn 4 bekende plekken waar je gegarandeerd een leuke avond kan hebben met leuke muziek en gezellige mede feestende studenten. Enschede wordt daarmee steeds meer een echte studentenstad. Ga met je vriendengroep of gewoon gezellig een avondje met je huisgenoot. Het fijne is, dat je altijd makkelijk en snel thuis komt omdat alles zo lekker dicht bij elkaar in de buurt zit!

Heb je nog vragen over het uitgaansleven in enschede? Laat ze dan hieronder achter en dan probeer ik die zo goed mogelijk te beantwoorden!!