Deurbeslag en raambeslag

Artikel website en linkbuilding

Raambeslag is evenals deurbeslag nodig om ramen te openen en te sluiten.
De belangrijkste onderdelen die bij raambeslag horen worden in dit artikel behandeld

Raamsluiting

De raamsluiting moet van goede kwaliteit zijn en een veilig gevoel geven wanneer je het raam dicht doet. Raamsluitingen zijn er in vele uitvoeringen. Te krijgen met nok, drukknop en ventilatieknop. Ook een raamsluiting kan aan het interieur aangepast worden.

Vaak wordt bij een verbouwing of nieuwbouw aan de vloeren, muren en keuken gedacht. Maar ook details zoals deurbeslag en raambeslag zijn belangrijk. Ze geven net even de finishing touch aan je interieur.

Espagnoletten

Espagnoletten behoren ook tot het raambeslag. Zij worden ook wel draairoede genoemd en zijn bedoeld als sluiting om dubbele deuren en ramen van binnenuit te vergrendelen. Wanneer ze voorzien zijn van een politiekeurmerk dan geeft dit aan dat ze goed tegen inbraak bestand zijn. Tegenwoordig worden deze sluitingen zo geleverd dat ze helemaal weggewerkt kunnen worden in een uitgefreesde sponning.

Raamuitzetter

Het woord zegt het al. Een product waar je het raam mee kan open zetten. Er is o.a. de teleskoop-uitzetter. Deze zorgt ervoor dat je op een makkelijke manier een raampje kan openzetten maar dat het van buitenaf niet zal lukken om het raam open te krijgen. Er zijn ook raamuitzetters op de markt die geschikt zijn voor een klepraam of uitzetraam. Het raam gaat meestal maar een klein stukje open. Dan bestaat er ook nog zoiets als een kierstandhouder. Deze worden meestal gebruikt bij grote kantelbare zolderramen op een schuin dak. Maar kan ook gebruikt worden om deuren op een kier te zetten zonder dat er van buitenaf iemand naar binnen kan. Het raam of de deur wordt door deze kierstandhouder een klein stukje open gehouden en staat vast.

Het is dus belangrijk om veilig raambeslag aan te schaffen zodat je niet snel last hebt van het inbrekersgilde. Zoek professioneel advies en laat je goed voorlichten wat er zoal op de markt is.