Douwe Egberts is meer dan roodmerk

Douwe Egberts is bekend bij zo goed als alle Nederlanders. Goed nieuws voor de brander van koffie uit Utrecht en Joure, maar dat kan ook een nadeel zijn. Douwe Egbert leunt namelijk op een imago en dat is terecht, maar hier en daar is dat ook niet terecht. Kent u alle soorten koffie van Douwe Egberts? Weet u welke zetmethodes de koffiebrander heeft. Wie dit nog eens goed op een rijtje zet, komt tot de ontdekking het productassortiment vele gezichten heeft.

Douwe Egberts roodmerk

Neem nu het belangrijkste product voor de zakelijke markt dat het merk in omloop heeft. Velen van ons zullen aankomen met Douwe Egberts Roodmerk. Maar Cafitesse is het antwoord. Het zou echter zomaar kunnen dat Cafitesse amper of helemaal geen herkenning oproept. Cafitesse is ook niet direct te herkennen als koffie, al is het enige bestanddeel waarmee koffie wordt gezet.

Liquid

Cafitesse is de liquid koffie die in de vorm extract wordt aangeboden voor Cafitesse-koffiemachines. Deze machines hebben normaal gesproken gewoon de klep dicht, maar je herkent ze wel. De koffie is namelijk een slag apart. De smaak is rijk en krachtig en leent zich prima voor bijvoorbeeld grote bedrijven en fabriekshallen. Koffie die qua smaak in de buurt komt en net zo krachtig van smaak kan zijn, bestaat ook. Het probleem is alleen dat een kan koffie met roodmerk pas 10 minuten later voor je klaarstaat. En een volle kan koffie met de Cafitesse in anderhalve minuut.
Het is waarschijnlijk de reden dat zoveel bedrijven de voorkeur geven aan het koffieextract. Er zijn maar weinig automaten waar je in 10 seconden een kop koffie hebt, maar met de Cafitesse van Douwe Egberts lukt het. Veel mensen halen koffie op een dag, dus veel seconden tijdwinst, was de gedachte bij de koffiebrander.

Zo klaar

Maar er zijn meer voordelen waar het mkb om staat te juichen. Cafitesse komt namelijk in handige pakken en is vloeibaar. Op deze manier blijft de smaak gewaarborgd voor lange tijd, is er minder verspilling en blijft de koffieautomaat schoon en hygiënisch. En als het tijd is voor de wekelijkse onderhoudsbeurt, dan is de Cafitesse zo klaar. Pak eruit, schoonmaken, pak erin, spoelen: klaar.

Met alle voordelen de Douwe Egberts koffie is het niet gek dat de oudere zetmethodes meer en meer aandeel verliezen. Of het wordt verse bonenkoffie op het werk, of het wordt Cafitesse voor het gemak en de snelheid. Steeds vaker kiezen bedrijven voor bonenkoffie voor de uitstraling, de smaak en het aantrekkelijke vormgegeven automaat. Maar als de smaak goed moet zijn, maar de koffie snel op tafel moet? Dan is er maar een winnaar.