Een congres organiseren op een externe locatie

Bij het organiseren van een congres op een externe locatie komen een boel dingen kijken. Je moet met zoveel dingen rekening houden dat het behouden van overzicht soms nog weleens lastig kan zijn. Een goede locatie kan en moet je hierbij helpen. De grote vraag is dan echter, wat is een goede evenementenlocatie en hoe herken je die. Deze vraag is eigenlijk fout en moet je niet eens willen stellen. De beste evenementenlocatie voor jouw volgende event is de locatie die het beste aansluit bij jouw wensen. Een goede locatie kan vooral perfect voldoen aan jouw eisen. Daarom is het belangrijk om alvorens je op zoek gaat naar een evenementenlocatie of evenementenbureau eerst jouw wensen in kaart te brengen. In deze korte blog geef ik je hier een aantal tips voor.

De geografische ligging

Een van de belangrijkste zaken bij het uitzoeken van een goede evenementenlocatie is de ligging. Een goede locatie is goed bereikbaar voor al je gasten. Dat betekent dat je dus eerst de woonplaatsen van al je gasten in beeld moet brengen. Dit doe je het makkelijkst door deze te markeren op een map van Nederland door middel van bijvoorbeeld prikkers. Verbind vervolgens draadjes tussen deze prikkers. De plaats waar het meeste draadjes kruizen is de beste locatie voor jouw volgende event.

Eten en drinken

Eten en drinken bij een evenement moet niet alleen lekker zijn, het moet vooral aansluiten bij de wensen en behoeftes van jouw doelgroep. Bij een groter evenement is de kans groot dat er mensen komen die niet zomaar alles mogen eten. Denk bijvoorbeeld aan mensen die een bepaalt dieet moeten volgen of mensen met een geloof. Zorg ervoor dat je ook catering voor hen regelt.

Beeld en geluid

Afhankelijk van het type evenement is beeld en geluid heel belangrijk. Breng in kaart welk beeld en geluid er voorhanden is en wat je nodig hebt. Vraag ook direct na of je eigen apparatuur kunt/mag meenemen.

Succes

Ik hoop dat de tips uit deze blog je hebben geholpen bij het uitzoeken van een geschikte evenementenlocatie of evenementenbureau. Het belangrijkste is dat je eerst je eigen wensen goed in kaart brengt, alvorens je de zoektocht naar een evenementenlocatie begint.