Eiwitrijke smoothie maken

Smoothies zijn er voor elk seizoen van het jaar of het nu hartje zomer is of dat er nu een laag sneeuw ligt. Ook kun je naast een eiwitrijke smoothie maken nog tal van andere smoothie combinaties bedenken zoals fruit en groente smoothies.

Geschiedenis

Smoothie komt van het engelse woord ‘smooth’ wat ‘glad’ of ‘effen’ in het nederlands betekent. Ze hebben deze naam gegeven doordat men het fruit in de blender stopte en dit bleef mengen tot er een gladde massa ontstond. Oorspronkelijk komen de smoothies uit warmer gelegen gebieden zoals: zuid amerika, azië en het midden oosten. Alleen werd er daar vroeger geen melk,yoghurt of kwark gebruikt, maar vruchtensappen, fruit en ijs. Rond 1930 begon men aan de westkust van amerika voor het eerst met de verkoop van smoothies, waarna het rond de jaren ’40 voor het eerst verscheen in kookboeken.

(Eiwitrijke) Smoothies

Je kunt de dag beginnen met een ontbijt, maar net zo goed kun je van je smoothie ook een ontbijt maken. Door te kiezen voor kwark of yoghurt vult het veel meer dan wanneer de smoothie alleen bestaat uit (vers)fruit. Smoothies zorgen er ook voor dat je een extra energie boost krijgt door al het fruit wat erin zit. Naast de yoghurt of kwark kun je voor in de middag kiezen om zaden of noten door je smoothie te mixen. Mocht je nu een allergie hebben, ook voor de mensen met allergieën zijn er speciale recepten te vinden of je kunt een bestaand recept aanpassen aan jou allergie.

Wil je meer weten over fitness,voeding en eiwitten? Lees dan het gehele artikel over eiwitrijke smoothie maken verder op onze website. Naast informatie kun je bij ons ook terecht voor de aankoop van producten zoals: eiwitshakes,proteïne cookies,ebooks en meer.