Files check je altijd vooraf!

Files in de ochtend? Dat wil niemand. Begin de dag altijd met het checken van de meest actuele verkeersinformatie. Er is niets zo vervelend dan ’s ochtends de weg op te gaan naar je werk, en aan te kunnen sluiten in die lange file. Dat wil je niet, maar dat hoeft ook niet. Files zijn er om vermeden te worden.

Je kent het wel, je bent al laat uit bed, moet snel nog even die boterhammen smeren en vervolgens stap je snel die auto in. Maar voordat je goed en wel de weg op bent, kun je achter de rest van de auto’s aansluiten. Je komt te laat op je werk, en dat is geen pretje.

In Nederland is het in de spitstijden erg druk op de weg. Op de drukste wegen van het land is het vrijwel iedere dag raak en kun je aansluiten. Zo zijn stukken op de A1, A2 en A4 erg druk in de ochtend en in het begin van de avond en staan hier dan ook vaak files. Maar door hier slim mee om te gaan, kan je dit veel reistijd schelen!

Het is mogelijk om vlak voor vertrek de actuele verkeersinformatie te checken. Actuele informatie die ook echt actueel is. Op websites als FilesNu.nl zie je op welke delen van de weg het druk is en waar het rustig is. Daarmee kun jij bepalen of je nu moet aanrijden, of wellicht beter nog een half uurtje kunt wachten. Nu kun je ook inzoomen een een specifiek gebied waar jij vaak rijdt, om te kijken of omliggende wegen wel rustig zijn en dus geschikt om die dag te rijden.

Pak op de drukke tijden van de dag, tussen 07.00 en 09.00 en tussen 16.30 en 18.30 dus altijd deze website erbij, en je zult niet meer voor verrassingen komen te staan in het verkeer. Dit kan je iedere dag een heel stuk reistijd kosten! Zo wordt je dag pas echt effectief.