De gevaren van online daten

Nu de laatste tijd de populariteit van online dating zo enorm gestegen is horen we ook steeds vaker de negatieve kanten van datingsites. Oplichting en fraude via datingsites komt steeds vaker voor. Kwaadwilligen doen zich anders voor dan ze werkelijk zijn en nemen de identiteit van een ander aan. Meestal is het deze personen om geld te doen. Maak dan ook nooit geld over aan iemand via een datingsite. Vaak zullen ze aankomen met een zielig verhaal en zien in jou zogenaamd het laatste redmiddel.

Nepprofielen

Een aantal datingsites maakt gebruik van nepprofielen. Hier kunnen ze verschillende redenen voor hebben. De vaakst voorkomende reden is dat deze datingsites bijna geen echte leden hebben, omdat ze bijvoorbeeld nieuw zijn. Voor een nieuw lid is het niet interessant om zich in te schrijven op datingsite zonder leden. Dat is de reden dat deze datingsites sjoemelen met het aantal leden.

Datingsite gehackt

In augustus 2015 werd vreemdgaan datingsite Ashley Madison gehackt. Hierdoor kwamen de privé gegevens van leden op straat te liggen. Dit heeft mogelijk tot zeer pijnlijke situaties geleid. Ook waren er berichten dat enkele leden zelfmoord zouden hebben gepleegd na de publicatie van privé gegevens. Dit is echter niet bevestigd. De hackers zouden ontevreden zijn over Ashley Madison en zouden bitcoins hebben geëist.

 

Veilig daten

Wanneer je graag veilig wilt online daten is het aan te raden om je bij een bekende datingsite aan te melden. In Nederland en België zijn er een stuk of 5 bekende datingites waar de meeste mensen staan in geschreven. Deze noemen we ook wel “de grote vijf”. Dit zijn: Relatieplanet, Parship, Lexa, Pepper en eDarling. De meeste van deze datingwebsites zijn internationaal en voornamelijk op Europa gericht.

 

Gratis datingsites

Wil je graag eens uit proberen of online dating iets voor jou is, maar heb je geen zin om daar voor te betalen? Dan zijn er ook datingsites die geheel gratis zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn Knuz en Paiq. Met de handige vergelijkingstool op www.welkeonlinedatingsite.nl krijg je de mogelijkheid om snel en eenvoudig een overzicht te krijgen van datingsites die het beste jou passen. Je kunt verschillende voorkeuren aangeven die jij belangrijk vindt.