Wat is nodig voor een goede catering ervaring?

Wil je een goede cateraar zijn, dan moet je met veel dingen rekening houden. De sleutelprincipe die je als cateraar moet hebben is dat de klant je gast is. Doe alsof de klant een gast is die op visite komt. Je wilt natuurlijk de beste indrukl achterlaten die er is. Dit doe je door persoonlijke aandacht en (natuurlijk) lekker eten. Service is hierbij ook belangrijk. Het verschilt nogal of je met een vriendelijke lach of een boos gezicht het eten overhandigt aan de gast. Eten is namelijk ook een soort ervaring. Duur eten wordt automatisch lekker beschouwd simpelweg omdat het duur is. Dus geef jij een goede ervaring aan je eten, wat dus ook zit in jou houding en dat van je personeel en ziet de omkleding er goed uit, dan wordt het eten al snel als lekkerder gezien en ervaren.

Klantenbinding

Het hele concept van een goede ervaring en het behandelen van de klant als gast zorgt voor klanbinding. Onthoud dat als je een cateringopdracht hebt voor iemand, je met veel meer mensen te maken hebt dan degene die betaald. Er zijn namelijk meerdere mensen aanwezig op het evenement die allemaal de ervaring meemaken die jij creëert omtrent het eten. Zijn ze tevreden dan heb je nieuwe gasten (klanten) binnen! Simpelweg goed omgaan met alle klanten is de beste reclame die je kan maken. De beste reclame is mond op mond reclame, en cateren is het leveren van een ervaring. Ervaringen  worden het snels mond op mond gedeeld, doe hier je voordeel mee!

Voorbeeld van iemand die de catering formule snapt

Welling catering gevestigd in regio Arnhem en staat synoniem voor catering arnhem. Vele jaren ervaring en altijd vers. Welling catering is gevestigd in Duiven en levert binnen regio Arnhem Nijmegen. Onder andere aan: Zevenaar, Goed, Loo, Duiven, Didam, Westervoort, Arnhem.