Kies de juiste scootmobiel

Kies de juiste scootmobiel

Als je mindervalide bent, wil je vaak toch je zelfstandigheid en mobiliteit zoveel mogelijk behouden. Een goede manier om dit te realiseren is door een scootmobiel aan te schaffen. Wil je een scootmobiel kopen, dan zijn er vele verschillende soorten om uit te kiezen. In dit artikel lees je welke soorten en modellen er precies zijn, waar je op moet letten bij je keuze, en welke het beste bij jou en jouw behoeften past.

Soms wil je een Scootmobiel Comfortabel, en soms zijn er andere overwegingen die een rol spelen.

Stevige scootmobiel

Zo is er de stevige scootmobiel, die valt onder de categorie scootmobiel comfortabel. Deze heeft drie wielen en is geschikt voor langere afstanden, tot wel vijftig kilometer. Houd je er dus van om lekker tochtjes te maken, dan is dit de perfecte keuze. Ook biedt deze scootmobiel meer comfort in verband met de langere ritten.

Ben je dus niet zozeer van plan om lange trips te maken, maar hecht je wel waarde aan een comfortabele zit tijdens je kortere ritten? Ook dan is de stevige scootmobiel geschikt. De maximum snelheid is overigens vaak zo’n 25 tot 30 km per uur, waardoor je nek aan nek gaat met fietsers.

Vier wielen

Daarnaast is er ook een 4-wiels scootmobiel. Dankzij het evenwicht van gelijke aantallen wielen aan iedere zijde, is deze erg stabiel. Zo leent de 4-wiels scootmobiel zich ook voor buitengebruik en zelfs voor de wat minder begaanbare paden.

Het enige om rekening mee te houden is dat bochten iets meer ruimte vergen doordat de draaicirkel groter is met vier wielen. Rijdt u vaak op een niet zo egaal terrein, dan is dit een aanrader.

Opvouwbaar

Tot slot er ook opvouwbare scootmobielen. Ideaal voor als u uw scootmobiel graag wil meenemen als u bij iemand op bezoek gaat of van plan bent op vakantie te gaan. Niet alleen is deze scootmobiel opvouwbaar, maar zij is ook nog eens licht in gewicht.

Zo kan deze makkelijk mee in uw auto, maar ook in de trein of het vliegtuig. Iets om rekening mee te houden is het feit dat de accu kleiner is dan gemiddeld, wat noodzakelijk is bij zo’n lichte scootmobiel. Hiermee is deze dus erg prettig op kortere afstanden en binnenshuis, maar minder geschikt voor lange ritten.