Het internet staat er vol mee, duizenden gitaar liedjes die je mee kunt spelen. Natuurlijk moet er wel wat gebeuren voordat je echt liedjes kunt spelen op de gitaar. Heb je al weleens van gitaarakkoorden gehoord? Ja, want deze namelijk erg belangrijk om op een juiste manier gitaar liedjes te kunnen spelen. Bijna alle gitaar liedjes zijn gebaseerd op gitaarakkoorden. Nu kan het zo zijn dat je nog geen enkele akkoord kunt spelen. Wees niet getreurd want het aanleren van 4 akkoorden is al voldoende om vele gitaar liedjes te kunnen spelen.

Hoe werken gitaar liedjes eigenlijk?

Bijna alle bekende nummers kunnen wel omgetoverd worden tot een gitaar liedje. Zelfs als er niet eens echt een gitaar in voor komt. Natuurlijk zijn de populairste wel diegene waar juist wel een gitaar in voorkomt. De gitaar liedjes zijn vaak wel wat vereenvoudigd, zodat het voor iedereen mogelijk is om een gitaar liedje mee te spelen. Toch is nog goed te horen welk nummer je speelt. Nu je dat weet komt stap 2. Boven iedere lyrics van een gitaar liedje staat steeds aangegeven welke akkoorden er worden gebruikt.

Eenvoudige gitaar liedjes

Er zijn een heleboel gitaar liedjes. Toch is het belangrijk om eerst op zoek te gaan naar de wat eenvoudige gitaar liedjes. Deze zijn wat simpeler na te spelen zonder dat de frustratie ontstaat dat het niet gaat lukken. Het is echt even doorbijten, maar uiteindelijk kun je het en dan zal je zien dat het overgaan naar een nieuw nummer steeds makkelijker gaat.

Waar leer ik gitaarakkoorden spelen?

Het leren van gitaarakkoorden kan in principe gewoon online. Op internet staan namelijk ontzettend veel overzichten met de belangrijkste akkoorden. Door bijvoorbeeld het gitaarakkoord diagram uit te printen kun je meteen beginnen met oefenen. Net als het volgen van gitaarlessen is het belangrijk om elke week een aantal keer te oefenen.