Refurbished Macbook

Met een refurbished Macbook steel je de show en kun je overal mee terecht komen. Bestel of huur het daarom op www.rentyourmac.com. Succes!

Meer informatie over podcasts lees je hier. Ook een macbook leasen kan.

Podcasts zijn korte video- of audio-uitzendingen die meestal gratis worden aangeboden. Afhankelijk van de provider zijn de uitzendingen direct te downloaden van de Podcaster-website of via podcast-apps zoals Apple Podcasts, Overcast, Castro of Procast, wat veel handiger is. In deze apps blader je niet alleen door nieuwe, opwindende programma’s met behulp van voorgestelde redactionele hoogtepunten en diagrammen, maar je kunt je er ook op abonneren. Dan worden nieuwe programma’s automatisch gedownload en zijn ze dus bijvoorbeeld klaar voor de weg naar het werk of voor een training.

Het mooie aan podcasts is dat ze snel kunnen worden gemaakt met weinig technische inspanning en knowhow, zodat je een internet-radioster zonder dure apparatuur kunt worden. Wat vroeger de versnellingsbak en satellietschotels was, vandaag is genoeg een mobiele telefoon met internetverbinding. Er is maar één ding dat zeker een podcaster mee moet nemen: de zin om te praten. Wat dacht je van een podcast die de nieuwe lopende passie documenteert en anderen inspireert voor de hobby? Of met een bedtijd-podcast voor kinderen? Of een ouderpodcast die schoolproblemen of een technische podcast over de nieuwste coole gadgets behandelt?

Macbook en potcast

In het begin is het belangrijk om veel vragen voor u te verduidelijken: waar wil ik het precies over hebben? Durf ik alleen naar de microfoon te gaan of doe ik het liever met een vriend of collega? Maakt het onderwerp echt zoveel dat ik er verschillende afleveringen mee kan vullen? Wat moet de podcast worden genoemd? En en … Wees niet ontmoedigd door deze vragen. Het is logisch om alles eerst op te schrijven. Om de gedachten te ordenen. Om te bedenken hoe de eerste aflevering eruit zou kunnen zien, hoe deze zou moeten worden opgebouwd, hoe lang deze zou moeten zijn. Schets vervolgens de tweede en volgende afleveringen. De podcast moet eerst in het hoofd tevoorschijn komen en dan schriftelijk worden opgesteld, voordat deze echt serieus kan worden en de microfoon kan worden aangesloten.

Als u alleen werkt, kunt u snel en eenvoudig elk tekstverwerkingsprogramma gebruiken, of zelfs een hulpmiddel zoals de Notes-app op de Mac. Het grote voordeel is dat alles duidelijk klikbaar is zonder meerdere documenten te hoeven openen. Voor elke aflevering kan een nieuwe notitie worden gemaakt in de podcast-map. Bovendien synchroniseren de notities tussen iPhone, iPad en Mac. Hiermee kunt u uw spontane ideeën snel en onderweg vastleggen en vervolgens op de computer formuleren. Praktisch is ook de mogelijkheid om met tekeningen en checklists te werken! Als u met anderen aan het werken bent op een podcast, worden cloud-gebaseerde oplossingen zoals Apple’s Pages, Evernote of Google Docs aanbevolen. Een alternatief is Mindmaps, dat u bijvoorbeeld met MindNode maakt.

Zodra je idee concreter is, noteer je het voordat je het vastlegt, zodat je niets vergeet. Lees geen goedgevormde zinnen, die altijd verschrikkelijk klinkt! Ook als je macbook wilt refurbishen, ga je naar www.rentyourmac.com.