Starten met service video

Wil je meer traffic genereren naar je webshop? Kijk dan eens naar service video’s. Videomarketing is op dit moment de trend omtrent contentmarketing. Video wordt steeds vaker ingezet om de band met de bezoeker te versterken. Het gebruik van video in je webshop zorgt voor een persoonlijkere benadering. Dit zorgt er weer voor dat je vertrouwen uitstraalt. Jouw boodschap zal veel beter overkomen in bewegend beeld, dan met stilstaand beeld. Maar hoe pak je dit precies aan? Wat voor soort video’s moet je dan gaan maken? Dit en meer lees je in dit blog!

Als webshop eigenaar starten met video

Er zijn diverse redenen waarom je als webwinkel eigenaar wilt starten met video. Denk aan meer conversie, hoger komen in Google, of gewoon als extra dienst. Met video kun je veel meer laten zien aan potentiële klanten en video trekt meer hun aandacht. Een nadeel van webshops is dat de klant een product niet volledig kan bekijken. Dit nadeel kun je heel eenvoudig omzetten naar een voordeel door video in te zetten. Je producten weergeven via video maakt echt een verschil. Dit kan namelijk op verschillende manieren worden gedaan. Ga bijvoorbeeld aan de slag met een how-to of een review video van een product. Door deze video’s in te zetten hoef je geen uitgebreide beschrijving meer te schrijven.

Beginnen met video met het 3S-model

Om erachter te komen welke soorten video’s werken voor jouw webwinkel kun je gebruik van het 3S-model. Dit model is voor bedrijven heel eenvoudig in te zetten, zeker als je marketingbudget niet hetzelfde is als die van Apple of Nike. Het 3S-model vergt geen enorme kosten, maar wel de inzet en drive om op een andere manier naar je bezoekers te communiceren. Het 3S-model staat voor drie soorten video’s namelijk: Shop, Service en Sales.

1. Shop: Bedrijfsvideo maken
Deze bedrijfsvideo’s zijn video’s die niet perse over een bepaald product of klantvraag gaan. Het zijn video’s die worden ingezet om je bedrijf in een leuk daglicht te zetten. Vaak gaan deze video’s gepaard met een humoristische insteek en zijn vaak bedoelt om de naamsbekendheid op te bouwen. Deze bedrijfsvideo hoeft niet lang te zijn, een voorbeeld hiervan kan bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen zijn.

2. Service: service video filmen
In een service video kun je veel gestelde vragen van klanten eenvoudig uitleggen. Denk hierbij aan een productvergelijking of merkvergelijking. Of het aansluiten van een apparaat. Deze service video’s hebben niet al teveel bewerking nodig en kunnen vaak in één opname worden gefilmd.

3. Sales: opzetten van een verkoopvideo
De klant weet inmiddels welk product hij/zij gaat aanschaffen. Nu is het de bedoeling dat jij met een verkoopvideo je productkennis laat zien. Dit kan bijvoorbeeld in een vorm van een review video. Je beoordeelt dan producten en prijst deze aan. Door een verkoopvideo te maken geef je de klant een extra duwtje in de rug richting de check-out.

Zelf aan de slag gaan

Je hebt niet veel middelen nodig om je eigen video’s te maken. Een mobiele telefoon met een goedwerkende camera is een must. Dit en een videobewerkingsprogramma is eigenlijk al voldoende om een service video, bedrijfsvideo of verkoopvideo op te zetten. Wel een tip: houdt je mobiel horizontaal als je filmt 😉. Er worden veel gratis videobewerkingsprogramma’s aangeboden. Soms zit er één standaard op je laptop, bijvoorbeeld iMovie op een Macbook. Ben je tevreden met het eindresultaat? Plaats dan dan de video op YouTube. YouTube is van Google. Dus als je hoger wilt komen in de zoekresultaten van Google, dan raden wij om de video’s te plaatsen op YouTube.

Starten met service-video

Het maken van service video’s zal je webshop echt gaan verbeteren. Het heeft namelijk vele voordelen voor jouw bedrijf:

  • Service video’s die veel gestelde vragen beantwoorden zorgen voor minder servicevragen via mail, telefoon of chat;
  • Je kan het echte verhaal vertellen, zoals een vergelijkingsvideo, daarom hoef je niet het praatje van de fabrikant online te zetten. Hierdoor straal je meer vertrouwen uit naar de klant;
  • Een klant verwacht geholpen te worden, een service video met teveel gedoe hoeft dus niet;
  • Je zult minder routeren ontvangen, omdat de klant een beter beeld heeft van het product.

Beginnen met het maken van video’s zal in het begin een beetje onwennig zijn. Gelukkig kan je een video zo vaak wijzigen en opnemen als je wilt. Zo vaak totdat je tevreden bent met het eindresultaat 😉.

Een professionele webwinkel laten maken? We hebben je graag verder!