Tips voor aankoop showroomkeuken

Artikel website en linkbuilding

Jaarlijks worden de keukens in de toonzaal van de meeste keukenwinkels vervangen voor de nieuwe collectie. Dit vindt meestal plaats in de eerste twee maanden van het nieuwe jaar. Wanneer je op dat moment een keukenzaak betreedt worden de oude keukens met hoge kortingen verkocht. Een perfect moment voor de prijsbewuste keukenkoper om in te stappen. Volledig ingerichte keukens van goede merken, inclusief inbouwapparatuur, koop je dan voor een fractie van de oorspronkelijke nieuwprijs.

Heb je geen twee linker handen en wil je een betaalbare fraaie keuken? Dan is een showroomkeuken zeer geschikt. Als je het dan echt handig aanpakt, koop je in deze keukenwissel periode een keuken net over de grens. De oorspronkelijke aanschafwaarde van keukens in Duitsland zijn een stukje voordeliger en dit voordeel zie je terug in de showroomkeukens. Maar let wel op, er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden.

Voordelen van een showroomkeuken.

Je krijgt wat je ziet. Zoals de keuken is opgebouwd in de toonzaal is exact zoals je hem koopt en in de meeste gevallen inclusief de ingebouwde inbouwapparatuur. De keukens in de showroom zijn de paradepaardjes van de keukenzaak en hiervoor worden de topmodellen gebruikt. Dit is terug te zien aan de meest luxueuze afwerkingen en inbouwapparatuur. Een volledig uitgeruste keuken kopen heeft zeer zeker ook een gunstige uitstraling op uw woning. Ook met het oog op eventuele verkoop. Er staan veel huizen te koop en een luxe keuken kan potentiële twijfelaars over de streep trekken om toch niet het huis van de buren te kopen.

Nadelen van een showroomkeuken.

Het is niet alleen maar goud wat er blinkt aan de horizon. Een keuken welke een jaar dienst heeft gedaan als toonzaal model heeft uiteraard gebruikssporen opgelopen. Krasjes, deukjes en hier en daar wat slijtage plekken zijn inherent aan showroommodellen. Ook moet de keuken door de koper zelf worden afgebroken in de toonzaal. Dit vergt tijd en enige expertise als je dit netjes wil aanpakken. Daarna moet de keuken ook nog op de nieuwe bestemming komen. Hiervoor moet passend transport geregeld worden.

Het allerbelangrijkste bij de aanschaf van een showroomkeuken zijn de afmetingen. Een meetfoutje kan je duur komen te staan. Het kleiner maken of bijkopen van kastjes is een kostbare aangelegenheid en zal in veel gevallen het prijsvoordeel van de showroomkeuken teniet doen. Zorg dat je bij de aankoop van een showroomkeuken iemand meeneemt met verstand van zaken. Voor vragen over showroomkeukens of hulp bij de demontage kunt u terecht bij Wolters Keukens in Deventer en Lochem.