Tips bij de aanschaf van een goede koffer

Reiskoffers worden steeds populairder en er zijn veel aanbieders te vinden die wel een leuke koffer in de aanbieding hebben. Maar wat is het verschil in het aanbod van de verschillende soorten van koffers en waar moet je op letten om geen “Kat in de Zak” te kopen? In dit artikel willen we meer informatie geven over de aandachtspunten bij de aanschaf van een goede reiskoffer.

 

Waarvoor wordt de koffer gebruikt?

Het lijkt wellicht een vreemde vraag maar toch is dit iets om rekening mee te houden en voorafgaand aan je nieuwe vakantiebestemming deze vraag te stellen. Vaak worden koffers impulsief aangeschaft en zijn prijs en of trend de eerste argumenten om een geschikte koffer te bestellen voor de vakantiebestemming van alleen de aankomende vakantie. Wanneer je een weloverwogen besluit wilt nemen kun je naar de laatste 3 jaar kunnen terugkijken om jezelf af te vragen hoe je eerder gereisd hebt. Heb je hierbij veel of weinig reisbagage meegenomen en waar gingen de reizen precies heen? De keuze voor een harde of zachte koffer, TSA-slot of cijferslot en wellicht lichtgewicht koffer en handbagage koffer zijn hiervoor bepalend.

Harde of zachtschalige koffer

Een harde koffer is vaak iets zwaarder (m.u.v. de lichtgewicht modellen) dan een zachte koffer maar biedt wel meer bescherming aan je reisbagage. Ze kunnen tegen een stootje en kan ook ideaal zijn wanneer u tijdens uw vakantie nog verder reist. De zachte koffers zijn kwetsbaarder maar hebben vaak meer inpak volume. Beide soorten van koffers zijn vaak uitgerust met een trolley systeem van 2 of 4 zwenkbare wieltjes en een uitschuifbare trekstang die het vervoer nog eenvoudiger maken. Handbagage koffers zijn eigenlijk koffers in zowel een harde of zachte case met als eigenschap dat ze qua afmetingen afgestemd zijn op de IATA richtlijnen voor handbagage voor verschillende vliegtuigmaatschappijen. Controleer de gangbare afmetingen als u jaarlijks wisselt van vliegtuigmaatschappij.

Populaire lichtgewicht koffers

De lichtgewicht koffers zijn momenteel de meest populaire modellen omdat ze gewicht en sterkte samenbrengen door gebruik van speciale materialen. Vaak vindt je de beste lichtgewicht koffers bij de bekende merken als Samsonite, Rimowa, Travelite of American Tourister omdat hier simpelweg ook meer wordt geïnvesteerd in materialen die sterker en lichter zijn dan de gewone ABS modellen. Een materiaalsoort als CURV is inderdaad extreem licht maar toch enorm sterk. Deze koffers zijn overigens wel duurder dan de gemiddelde reiskoffers maar je zult er zeker veel plezier voor langere termijn aan beleven.

 

Koffers vergelijken

Wanneer u op basis van bovenstaande informatie een geschikte reiskoffer wilt uitzoeken moet u beslist een kijkje nemen bij reiskoffer.info. De website vergelijkt het actuele aanbod op prijs en kwaliteit met handige tips en aanbiedingen van verschillende online aanbieders.