Zorgen feestjes voor ontspanning bij studenten?

De mentale druk bij studenten wordt steeds groter.

Studenten dreigen namelijk steeds sneller onderdoor te gaan aan prestatiedruk. Prestatie onder studenten begint een probleem te worden. Er zijn vaak hoge verwachtingen, oneindige keuzes, perfectionisme en prestatiedruk onder studenten.  Het wordt dan ook vaak vergeten om eens echt tot rust te komen. Voor elke student kan dit tot rust komen echter wel wat anders betekenen. De ene student wil graag op de bank een filmpje kijken terwijl de ander juist helemaal kan ontspannen tijdens een feest in de stad, daarom wil Kattenkwaad Enschede speciaal voor de hardwerkende studenten feesten organiseren zodat iedereen aan zijn/haar ontspanningsmoment kan komen. Kattenkwaad wil niet alleen voor ontspanning bij studenten zorgen maar ook zorgen dat de eenzaamheid onder studenten verminderd wordt. Ja want ook studenten kunnen zich wel eens eenzaam voelen.

Bij Kattenkwaad is iedereen welkom.

Je komt nieuwe mensen tegen waar je een gezellig praatje en dansje mee kan maken. Dit lijkt misschien niet bijzonder, maar juist dit soort momenten zorgen voor de leuke herinneringen die je kan opdoen tijdens je studententijd. Maar hoe je kun je nou een juiste balans vinden tussen ontspanning, werk, studeren en sporten. Veel studenten schijnen het namelijk moeilijk te vinden om een goeie planning te maken, maar Kattenkwaad wil je wel helpen met deze planning dus maak je vooral niet druk. Tip 1: maak een lijstje met taken die belangrijk zijn. Zet op de laatste plaat de minst belangrijke taak en op nummer 1 de belangrijkste. Nu kun je natuurlijk zelf al wel bedenken waar de Kattenkwaad feestjes moeten komen te staan. Ja inderdaad nummer 1. Tip 2: begin op tijd met plannen dus het ook de ontspanningsmomenten. Tip 3: Beloon jezelf dit kan natuurlijk op allerlei verschillende manieren, van een eierkoek op het station of een mooie nieuwe spijkerbroek tot aan een tof feest in de stad.

Tijdens drukke periodes op je studie is het soms lastig om goed voor jezelf te zorgen.

Gezond eten en drinken is dan soms lastig. Studenten worden gemiddeld 3,6 kilo zwaarder in hun studententijd, blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel. De belangrijkste oorzaken van de gewichtstoename zijn ongezond eten en weinig sporten. Ja je kent het waarschijnlijk wel je komt net thuis van drukke dag en je huisgenootjes zitten al weer aan het bier en de frituur snacks. Dan is er niet veel voor nodig om je over te halen om ook gezellig mee te doen. Gewoon lekker blijven doen! Want wat is er nou gezelliger dan een spontane avond met je vrienden? We hebben wel een tip: Spreek met je zelf af dat deze “gezellige avondjes” soms ook wat minder “gezellig” mogen zijn. Neem eens een keertje een biertje of wijntje minder en spreek met jezelf af hoeveel je mag drinken in een week. Dan kun je er voor kiezen dat je tijdens dat ene feest dat al maanden gepland staat, je afgesproken aantal biertjes kunt nuttigen en de rest van de week even rustig aan doet. Voor meer informatie over zo’n feest waar je heerlijk kunt ontspannen en nieuwe herinneringen kan maken kun je ons op Instagram en Facebook volgen.

Instagram:https://www.instagram.com/kattenkwaadenschede/?hl=nl

Facebook:/kattenkwaad.enschede