Lampjes Slinger buiten op Solar

Gratis energie van de zon voor jouw tuinverlichting! Snel sfeervolle verlichting in je tuin aanbrengen? Dat kan heel eenvoudig met Solar lampjes voor buiten. Geen gedoe met het aanleggen van elektriciteit, gewoon ophangen en aanzetten.

Hoe werkt een solar lichtslinger?
Een solar lichtslinger werkt op zonne-energie. Dit betekent dat de lampjes in de slinger geen stroom nodig hebben van het net, maar dat ze zelf stroom opwekken met behulp van een klein zonnepaneel.

Deze tuinverlichting werkt geheel op zonne energie. Dit is hoe de verlichting werkt:

Zonnepaneel: Dit is het kleine paneeltje op de slinger dat zonlicht opvangt en omzet in elektriciteit.
Batterij: In de slinger zit een kleine batterij die de opgewekte elektriciteit opslaat. Zo kan de slinger ook licht geven wanneer de zon niet schijnt.
LED-lampjes: De lampjes in de slinger zijn LED-lampjes. Deze lampjes zijn energiezuinig en gaan lang mee.
Schakelaar: Sommige slingers hebben een schakelaar waarmee je de lampjes aan en uit kunt zetten. Andere slingers hebben een lichtsensor die automatisch de lampjes inschakelt wanneer het donker wordt.

Hoe gebruik je een solar lichtslinger?
Plaats het zonnepaneel op een zonnige plek. Zorg ervoor dat het paneel niet wordt belemmerd door bladeren of andere objecten.
Schakel de slinger in (indien deze een schakelaar heeft).
Geniet van het licht! De slinger gaat automatisch aan wanneer het donker wordt.

Tips:
Voor een optimale werking is het belangrijk dat het zonnepaneel gedurende de dag zonlicht kan opvangen.
De meeste solar lichtslingers zijn waterdicht, dus je kunt ze buiten gebruiken.
In de wintermaanden kan de batterij minder goed worden opgeladen door de kortere dagen. Hierdoor branden de lampjes wellicht minder lang.

Haal de batterij uit de slinger wanneer je deze langere tijd niet gebruikt.

Voordelen van een solar lichtslinger:
Duurzaam: Solar lichtslingers werken op zonne-energie, dus je hebt geen stroom nodig van het net. Dit is goed voor het milieu.
Gebruiksvriendelijk: Solar lichtslingers zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken. Je hebt geen stopcontact nodig.
Onderhoudsarm: Solar lichtslingers hebben weinig onderhoud nodig. Je hoeft de batterijen niet te vervangen en je kunt ze het hele jaar buiten gebruiken.
Veilig: Solar lichtslingers werken op lage spanning, waardoor ze veilig zijn om te gebruiken.
Nadelen van een solar lichtslinger:
Minder krachtig: Solar lichtslingers zijn doorgaans minder krachtig dan lichtslingers die op het net worden aangesloten.
Afhankelijk van zonlicht: De werking van solar lichtslingers is afhankelijk van zonlicht. In de wintermaanden branden de lampjes wellicht minder lang.
Kosten: Solar lichtslingers zijn in aanschaf doorgaans iets duurder dan lichtslingers die op het net worden aangesloten.