Leren hoe je een website online zet!

Wil je graag een website maken, maar weet je niet precies wat er allemaal bij komt kijken en wat je precies allemaal moet leren? Er zijn twee manieren om te leren hoe je een website maakt, de eenvoudige manier is om gebruik te maken van open source software zoals WordPress, Joomla of Drupal en de andere manier is het zelfstandig leren programmeren met behulp van HTML,CSS en PHP. De tweede mogelijkheid is eigenlijk wel verplicht voor webdesigners, echter gaat er wel veel meer tijd in zitten en zul je niet alles direct onder de knie hebben. Daar komt nog eens bij dat de programmeertalen zich telkens verder ontwikkelen. Je zal altijd bij moeten leren, stilstaan is teruggaan.

Hoe eenvoudig kan het zijn?

Je sluit een webhostingpakket af bij bijvoorbeeld Antagonist B.V. Je installeert WordPress, Joomla of Drupal met behulp van Installatron binnen 5 minuten, download een thema en installeert deze via de back-end van je WordPress website. Binnen 30 minuten heb jij een volledig werkende website online staan.

Maar waarom moet je dan de standaard programmeertalen leren?

Het leren van de standaard programmeertalen kan enorm van pas komen, vooral wanneer je zelf een keer wat wilt wijzigen aan een thema, of je volledige thema zelf wilt bouwen, zodat deze uniek is en volledig in de huisstijl van jouw onderneming. Een webdesign ontwikkelen bestaat uit een aantal onderdelen, grafisch moet je overweg kunnen met programma’s zoals Photoshop en je moet het design kunnen slicen en basen met behulp van een bestaand framework. Je wilt immers het wiel niet opnieuw uitvinden, dus een framework bespaart je zeer veel tijd.
Een ander groot voordeel aan het zelf kunnen programmeren is de mogelijkheid om een bestaand thema aan te passen. Ben je ergens niet helemaal tevreden over dan kun je zelf wijzigingen aanbrengen in je design.